Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

.Η πραγματικότητα των αριθμών χτυπά το ΚΚΕ, του Γ. Καισάριου

«Οι απολύσεις στη Τυποεκδοτική ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουλίου. Απολύθηκαν περίπου 20 εργαζόμενοι ως πρώτη δόση τον Ιούλη. Θα απολύονται 20 εργαζόμενοι το μήνα μέχρι και τον Οκτώβρη. Οι αποζημιώσεις δίνονται κανονικά. Απολύονται και μέλη και μη μέλη του κόμματος καθώς και οικονομικοί και πολιτικοί μετανάστες.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση; Γιατί δεν πάνε με το ΠΑΜΕ να διαμαρτυρηθούν έξω από την τυποεκδοτική; (όπως κάνουν σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους)

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων να καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου στο Χαρτί και τον Τύπο την διοίκηση της τυποεκδοτικής, «που για μια ακόμα φορά τώρα πιο προκλητικά και ξετσίπωτα, ξεπούλησε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, απολύοντας εργαζόμενους».

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Του Γιώργου Καισάριου από το market-talk.net, 25.8.2010

Άντε πάλι και τούτο, κίνημα τυπογράφων; Θα μας τρελάνουν. Τέλος πάντων, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ούτε το ΚΚΕ μπορεί να αποφύγει την πραγματικότητα των αριθμών. Τούτο είναι ότι, όταν μπαίνεις μέσα, πρέπει να διώξεις κόσμο, διότι διαφορετικά θα κλείσεις.

Υποθέτω ότι οι δουλειές δεν πάνε και τόσο καλά και ότι το business model δεν έχει φτιαχτεί για να αντιμετωπίσει μια κρίση ύφεσης.

Είμαι περίεργος να δω αν θα ακούσουμε αυτή την είδηση στα δελτία ειδήσεων και είμαι ακόμα πιο περίεργος να δω τι απάντηση θα έχουν οι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.