Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Διοργάνωση ποδηλατικού γύρου από το Δήμο Ιλίου



Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 ο Δήμος Ιλίου, μέσα από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό του, διοργάνωσε Ποδηλατικό Γύρο Πόλης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «ΦΑΕΘΩΝ».
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου, από όπου οι περίπου 300 συμμετέχοντες ποδηλάτες ξεκίνησαν για να καλύψουν μια διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες διέσχισαν μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ πέρασαν και από τον ποδηλατόδρομο που συνδέει το διοικητικό - εμπορικό κέντρο της πόλης με το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», ένα σπουδαίο έργο το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε από το Δήμο Ιλίου.
Στο τέλος του Ποδηλατικού Γύρου κληρώθηκαν δώρα, ενώ δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια, για να τους υπενθυμίζουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την προστασία του περιβάλλοντος ο περιορισμός των μετακινήσεων με αυτοκίνητο και η επιλογή της μετακίνησης με ποδήλατο, ιδίως σε μια πόλη που με τις υποδομές της προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αυτή.

Ο Δήμαρχος Ιλίου
Νίκος Ζενέτος

Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου




Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας: Πρόληψη και Αντιμετώπιση».
Tην ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό της. Ομιλητές ήταν ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, κ. Γ. Λάμπος, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη του τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες και τη σημασία της πρόληψης στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και ο Καθηγητής Κυτταρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Κυτταρολογικού Τμήματος του Αττικού Νοσοκομείου, κ. Π. Καρακίτσος, του οποίου η ομιλία είχε θέμα τον εμβολιασμό για την καταπολέμηση του ιού HPV.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού και ιδιαίτερα των νεαρών γυναικών ηλικίας 15-26 ετών, που ως προς τον ιό κατατάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τα ποσοστά των ευαισθητοποιημένων πολιτών στα ζητήματα πρόληψης.
Το ενδιαφέρον των πολιτών του Ιλίου για εκδηλώσεις με θέματα υγείας είναι πάντοτε έντονο, γεγονός που επισφραγίζει την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να δώσει προτεραιότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη των δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Δημοτικά Ιατρεία και στη συνέχιση των συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων στον τομέα της Προληπτικής Ιατρικής.