Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Με 7,5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ




Προβάδισμα 7.5% του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse RC που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας το «Ποντίκι».
Ωστόσο σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί από το 31% στο 26,5% ενώ η Ν.Δ παραμένει σταθερή στο 19%.
Επίσης στην πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη στο χρονικό διάστημα 3 έως και 7 Σεπτεμβρίου και στην οποία συμμετείχαν 1.055 ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου, διαπιστώνεται ότι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν απογοητευμένους ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων.
Πιο ειδικά το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο 7%, ο ΛΑΟΣ στο 5% από το 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2,5% από το 4% που ήταν τον Μάρτιο, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 2,5% από το 1%.
Επιπλέον το 21% των ερωτηθέντων για την απόδοση της κυβέρνησης στην οικονομία βλέπει από "καλή" έως "πολύ καλή" την επίδοση της κυβέρνησης στον τομέα αυτό από το 25% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο του 2010.
Ακόμη το 31% χαρακτηρίζει την απόδοση της κυβέρνησης στην οικονομία "μέτρια" από 25% που ήταν τον περασμένο Απρίλιο, ενώ το 47% τη χαρακτηρίζει ως "κακή έως πολύ κακή".
Όσον αφορά στις προτάσεις της οικονομίας από τη Ν.Δ. μόλις το 23% τις αξιολογεί θετικά.
Σε ερώτηση για το πως βλέπουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους τους προσεχείς έξι μήνες το 65% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά "χειρότερη", το 28% πιστεύει ότι θα είναι η "ίδια" και μόνο το 5% ευελπιστεί ότι θα είναι καλύτερη.
Επίσης η Pulse RC πραγματοποίησε ακόμη δύο ξεχωριστές έρευνες από τις 7 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων για την "προοπτική" ψήφου κάποιων υποψηφίων όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Συγκεκριμένα από τους 1.002 ερωτηθέντες στην περιφέρεια Αττικής το 27% απάντησε ότι ο Γιάννης Σγουρός καταγράφει καλύτερη προοπτική από τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος συγκεντρώνει ένα 18% των προτιμήσεων.
Όσον αφορά στο Δήμο Αθηναίων, από τους 702 συμμετέχοντες στην έρευνα το 31% δείχνει την προτίμησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ το 27% φαίνεται ότι υποστηρίζει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Καμίνη προϊδεάζοντας για μια σκληρή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ανδρών.