Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αρνούνται αποσπάσεις και για τους πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες...

Από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς: κ. Άννα Διαμαντοπούλου,
Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων
Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
Ο "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ" ιδρύθηκε το 2005.
Σκοπός του Συλλόγου μας δεν είναι μόνο η βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης και των συνθηκών διαβίωσης των συμπασχόντων μας, αλλά και η εκπροσώπηση των πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλα τα επίπεδα.
Ο Σύνδεσμος είναι μέλος των αντίστοιχων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών...
(Εuropean Congenital Heart Disease Organization, European Congenital Heart Groups), της διεθνούς οργάνωσης - ομπρέλας (International Congenital Heart Coalition).
Στον ελλαδικό χώρο, αποτελεί ενεργό μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ).
κ. Υπουργέ,
Γνωρίζουμε άριστα τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Υπουργείο του οποίου ηγείσθε λόγω της δραστικής περικοπής των διατιθέμενων κονδυλίων για διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ωστόσο, η επιλογή της θεαματικής και χωρίς καμία απολύτως διάκριση περικοπής του αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, με σκοπό την κάλυψη των κενών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, δημιουργεί πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να επιλύσει.
Ειδικότερα, θεωρούμε όχι απλώς απαράδεκτη, αλλά και άκρως επικίνδυνη και κοινωνικά ανάλγητη πρακτική την άρνηση της απόσπασης στις περιπτώσεις πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, Μυοκαρδιοπάθειες και ασθενών υπό μεταμόσχευση καρδιάς ή/και πνευμόνων.
Η προαναφερθείσα τακτική προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης, σε συμπάσχοντές μας εκπαιδευτικούς, η κατάσταση της υγείας των οποίες επιβάλλει, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, την παραμονή τους πλησίον των οικογενειών τους αλλά, κυρίως, των μονάδων παρακολούθησης και νοσηλείας τους, οι οποίες ατυχώς είναι συγκεντρωμένες στο σύνολό τους στα μεγάλα αστικά κέντρα και πρωτίστως στην Αθήνα.
Ζητούμε άμεσα:
α. Συνάντηση μαζί σας ώστε εκ του σύνεγγυς να σας εκθέσουμε τα εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα τα οποία μας αφορούν.
β. Άμεση παρέμβασή σας για την ικανοποίηση των αιτήσεων προς απόσπαση στις περιπτώσεις που ήδη παρουσιάσαμε.
γ. Άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την εκλογίκευση και αντικειμενοποίηση των κριτηρίων τα οποία διέπουν το καθεστώς των αποσπάσεων, μεταθέσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.
Γνωρίζουμε την ευαισθησία η οποία σας διακρίνει και αναμένουμε τάχιστη παρέμβασή σας.
Με ειλικρινή εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΡΤΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΝΑ ΔΗΜΑΡΑ

Γιατί η Coca-Cola σκέφτεται να φύγει απο την Ελλάδα;



Τι λέει ο ιδιοκτήτης της Coca-Cola και τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους στην εταιρεία;

Ανησυχία στους εργαζόμενους προκαλεί η πληροφορία οτι η Coca Cola 3E ετοιμάζεται να τα «μαζεψει» από την Ελλάδα. Η διοίκηση της Coca Cola εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα, κυρίως τα φορολογικά, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης.

Ο ιδιοκτήτης της Coca-Cola, Γ. Δαυίδ, σκέφτεται να μεταφέρει τις δραστηριότητες της εταρείας σε άλλες αγορές όπου η φορολογία είναι μικρότερη, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Αν η Coca-Cola φύγει από την Ελλάδα, τότε θα μείνουν άνεργοι 2.500 εργαζόμενοι που αυτή τη στιμή δουλεύουν σε επτά εργοστάσια της Coca-Cola στην Ελλάδα.

Κύκλοι της Coca-Cola 3E δηλώνουν ότι «δεν είναι στα σχέδια να πούμε πως φεύγουμε σε μερικούς μήνες, όμως δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τη διαρκή πίεση των μετόχων μας, μία πίεση που έχει να κάνει με τις απώλειες που προκύπτουν από τη διπλή φορολόγησή μας». Παράγοντες της εταιρείας αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «δεν θα πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο της πολιτικής Παπακωνσταντίνου».

Προκαλεί πάντως αλγηνή εντύπωση οτι εν μέσω κρίσης, και ενώ τα χαμηλά εισοδήματα αισθάνονται αφόρητη πίεση από τα μέτρα του ΔΝΤ, μεγάλες κερδοφόρες εταιρείες όπως η Coca-Cola επιλέγουν να πιέσουν το κράτος, απειλώντας οτι «θα φύγουν από την Ελλάδα». Μερικοί δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα..

ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...



Από την 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στις τράπεζες για εξωδικαστικό συμβιβασμό, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα Ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο...
ενδιαφερόμενος βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής και θα προχωρούν σε ρύθμιση χρεών. Εφόσο, δηλαδή, δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, τότε τον λόγο θα έχουν τα Ειρηνοδικεία. Εκτιμάται ότι συνολικά περί τις 150.000 δανειολήπτες θα θελήσουν να ενταχθούν στο νόμο. Υπενθυμίζεται ότι δυνατότητα ένταξης στο νόμο έχουν όλοι οι ιδιώτες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πλην των εμπόρων. Ως τα τέλη Ιανουαρίου του 2011, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη προς τράπεζες ή προς άλλα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η αξία της πρώτης κατοικίας δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο προσαυξημένο κατά 50%. Για πράδειγμα, το αφορολόγητο για άγαμο φορολογούμενο είναι 200.000 ευρώ, οπότε η αντικειμενική αξία της κατοικίας για να μη βγει σε πλειστηριασμό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Ήδη, με άλλη διάταξη νόμου είχαν απαγορευθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τράπεζες ενώ με τη νέα ρύθμιση η απαγόρευση επεκτείνεται και σε χρέη μεταξύ ιδιωτών. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή προειδοποιεί τους δανειολήπτες να προσέχουν τους «επιτήδειους» που εμφανίζονται ως «μεσολαβητές» για τη ρύθμιση χρεών. Ο ρόλος του μεσολαβητή για τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχει ανατεθεί στον Συνήγορο του Καταναλωτή, τις Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού, στις κατά τόπους νομαρχίες, στις Ενώσεις Καταναλωτών που είναι εγγεγραμμένες, στο Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών του υπουργείου Οικονομίας και στον Μεσολαβητή Τραπεζικών - Επενδυτικών Υπηρεσιών.

500 Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ.

Προθεσμία έως και τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί στην Ελληνική Αστυνομία. Η σχετική προκήρυξη που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζει σε 500 τις θέσεις των Ειδικών Φρουρών που θα προσληφθούν.

Από το σύνολο των θέσεων, ποσοστό 80%, δηλαδή 400, θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των Λυκείων, περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (με κλάδο Σπουδών Δέσμης) και απολυτηρίων ΕΠΑΛ, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ Α΄ κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (ΤΕΣ), των ΕΠΑΣ και των Σχολών ΟΑΕΔ.

Οι υπόλοιπες 100 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ), κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε δέσμη, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΤΕΛ) ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Β΄ κύκλου σπουδών μαθητείας του ΟΑΕΔ, πτυχίο Ναυτικού Λυκείου ή πτυχίο ΕΠΑΛ.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που έχουν τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού.

Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης και δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους.

Εχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

Εχουν ανάστημα 1,70 μ. χωρίς υποδήματα. Οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο υποψήφιος που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Τόσο οι άνδρες υποψήφιοι όσοι και οι γυναίκες δεν πρέπει να υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επίσης δεν πρέπει να έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα, για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή των εγκλημάτων ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, συκοφαντικής δυσφήμησης, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, επαιτείας, αλητείας, δωροδοκίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, περί αλλοδαπών, λαθρεμπορίας ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Θα συνεκτιμηθούν τυχόν πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων, όπως η γνώση ξένης γλώσσας, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης, η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου, η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ, ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας».

Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Αίτηση που υποβάλλεται ταχυδρομικώς ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο δεν γίνεται δεκτή και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην αίτηση συμμετοχής του πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Με την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν, μεταξύ άλλων, τα εξής δικαιολογητικά:

Αίτηση συμμετοχής με φωτογραφία Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών- Απολυτηρίου Λυκείου Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Πτυχίου Δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της κατεχόμενης άδειας οδήγησης (μοτοποδηλάτου, μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου) στο οποίο να εμφαίνεται ευκρινώς η ημερομηνία έκδοσης και λήξης της άδειας καθώς και η εκδούσα Αρχή.

Εξετάσεις και δοκιμασίες
Οσοι συμπεριληφθούν στους κυρωμένους πίνακες επιτυχόντων, θα κληθούν να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα.

Η εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων περιλαμβάνει υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι παραπέμπονται στις ψυχοτεχνικές επιτροπές και υποβάλλονται σε ψυχομετρικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) και συνέντευξη ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής. Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου.

Οσοι κριθούν ικανοί στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, παραπέμπονται στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών για να υποβληθούν στις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις και στη συνέχεια παρουσιάζονται ενώπιον της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής Κατάταξης για να κριθεί η καταλληλότητά τους. Οσοι υποψήφιοι κρίνονται ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις, παραπέμπονται στη συνέχεια στις Αθλητικές Επιτροπές για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης.

Μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα
Οι Ειδικοί Φρουροί αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο προσλαμβάνεται με σχέση δημοσίου δικαίου επί πενταετή θητεία. Μετά τη συμπλήρωση της πενταετούς θητείας, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια.

Οι Ειδικοί Φρουροί που θα προσληφθούν, θα υποστούν κατάλληλη εκπαίδευση για διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους φέρουν στολή και κατάλληλο οπλισμό. Κατά τη διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης λαμβάνουν τις αποδοχές του Δόκιμου Αστυφύλακα. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αυτής, λαμβάνουν το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο. Με αντικειμενικά κριτήρια οι προσλήψεις
Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και συγκεκριμένα: Τον γενικό βαθμό Απολυτηρίου ή Πτυχίου Λυκείου ή ΤΕΕ (β΄ κύκλου). Την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως έφεδροι Αξιωματικοί ή σε Ειδικές Δυνάμεις ή ως ΕΠΥ στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας. Την κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού ΙΕΚ έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι δεν λαμβάνονται υπόψη.

Την κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου, μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου. Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που δολοφονήθηκε ή τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.

Αν είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.