Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Νέο ρεκόρ στον υπολογισμό του αριθμού «π»





Ένας Iάπωνας και ένας Aμερικανός –και οι δύο ειδικοί των υπολογιστών- ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον υπολογισμό του αριθμού «π» με πέντε τρισεκατομμύρια δεκαδικά ψηφία. Εφόσον το επίτευγμά τους επιβεβαιωθεί, το νέο ρεκόρ επισήμως θα διαδεχθεί αυτό που κατείχε ένας Γάλλος μηχανικός λογισμικού με περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια δεκαδικά ψηφία.

Ο Μαρινάκης έδιωξε τον Λίνεν

Ύστερα από 52 μέρες και μετά την “σφαλιάρα” του αποκλεισμού από την Ευρώπη, χώρισαν οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Έβαλντ Λίνεν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Γερμανό προπονητή, του άνοιξε την πόρτα της εξόδου και δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός θα έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Ξανά στο προσκήνιο ο Βαλβέρδε, σενάρια και για τον Χιλιανό Πελεγκρίνι που δούλεψε πέρσι στη Ρεάλ.

Ο 57χρονος Γερμανός τελούσε υπό αμφισβήτηση από την πρώτη στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσληψη του ανακοινώθηκε (από τη διοίκηση Κόκκαλη) λίγες μόνο μέρες πριν την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην πειραϊκή ΠΑΕ. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ακύρωνε την πρόσληψη λίγες μόνο ώρες μετά τη συμφωνία με τον Γερμανό.

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας και η αγχώδης νίκη στο πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι δημιούργησαν αρνητικό “κλίμα” για τον Λίνεν. Η αφορμή για την απόλυση του δόθηκε μετά το χτεσινό στραπάτσο του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ, με τον κ.Μαρινάκη να απειλεί από την Αθήνα και να απαιτεί να μην επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Γερμανός προπονητής και ο Ντιόγο!

"Η απόφαση που λάβαμε με τον κ. Λίνεν ήταν κοινή. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήξερα τι κατάσταση θα αντιμετωπίσω. Έχω μάθει στα δύσκολα κι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός θα 'χει έναν πολύ καλό προπονητή και θα πάμε πιο δυνατά από πριν. Στόχος είναι η κορυφή. Τα λόγια είναι φτώχεια, στην πράξη θα τα δούμε όλα..." δήλωσε ο κ.Μαρινάκης μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Έβαλντ Λίνεν. Και πρόσθεσε: "Επαναλαμβάνω, τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός θα 'χει έναν πολύ καλό προπονητή, εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα".

Ακολούθησε κοινή εμφάνιση του Γιάννη Μώραλη και του Έβαλντ Λίνεν ενώπιον των δημοσιογράφων, “...Ευχαριστούμε τον κ. Λίνεν για την συνεργασία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Η απόφαση που ελήφθη, ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού» είπε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο Έβαλντ Λίνεν στάθηκε στην πίεση ασκήθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα. “Συζητήσαμε επί δύο ώρες την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος. Πράγματι είναι απογοητευτικό να μένει ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης από τόσο νωρίς και η απογοήτευση ήταν μεγάλη στον κόσμο, στον Τύπο, παντού. Έτσι αποφασίσαμε από κοινού να λύσουμε το συμβόλαιο για να αποφύγουμε μεγαλύτερη ζημιά στο μέλλον. Ηταν μια δύσκολη κατάσταση αυτή που ζήσαμε, υπήρχαν πολλοί καινούριοι παίκτες που δεν ήταν προετοιμασμένοι για να παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Υπήρχε πίεση προς εμένα μετά το αποτέλεσμα κι έτσι αποφασίστηκε να γίνει αυτή η αλλαγή για να αποφορτιστεί η πίεση. Θέλω να πω πως για μένα ο Ολυμπιακός ήταν μια καλή και σπουδαία εμπειρία. Ο Ολυμπιακός είναι φανταστικός σύλλογος με υπέροχο κόσμο και ιδανικές συνθήκες για εργασία. Εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα και στον νέο ιδιοκτήτη περισσότερη τύχη απ’ ό,τι είχαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες”.

Συγχωροχάρτι

Στον Ντιόγκο δόθηκε προσωρινά συγχωροχάρτι και ο Βραζιλιάνος παραμένει στην ομάδα. Απολογήθηκε για μια περίπου ώρα ενώπιον του κ.Μαρινάκη για τη συμπεριφορά που επέδειξε στο Τελ Αβίν όταν γρονθοκόπησε στο τέλος τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ προειδοποίησε τον Ντιόγο να αλλάξει νοοτροπία και συμπεριφορά διότι θα βρεθεί εκτός ομάδας. Στο Βραζιλιάνο αναμένεται να επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Τόσο ο Ντιόγκο όσο και ο Λίνεν αποδοκιμάστηκαν από πέντε – έξι οπαδούς του Ολυμπιακού που τους περίμεναν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ

Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές σιτηρών

Η Ρωσία θα απαγορεύσει την εξαγωγή σιτηρών από τις 15 Αυγούστου έως και την 1η Δεκεμβρίου έπειτα από την παρατεταμένη ξηρασία και τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρώσου πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Πούτιν.
Η ανακοίνωση του κ. Πούτιν εκτίναξε τις τιμές των σιτηρών στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 μηνών.

"Εξαιτίας των αφύσικα υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας, εκτιμώ ότι είναι δικαιολογημένο ένα προσωρινό εμπάργκο στις εξαγωγές της Ρωσίας σε σιτάρι και στα παράγωγά του", δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Η ρωσική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τη φετινή σοδειά σε 70 με 75 εκατ. τόνους, από 90 εκατ. τόνους που είναι συνήθως.

Συνέπεια της μείωσης αυτής είναι οι τιμές του σιταριού, που παρουσίασαν τον Ιούλιο αύξηση 40%, να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στην αρχή της εβδομάδας στις ευρωπαϊκές και τις αμερικανικές αγορές, καθώς η Ρωσία είναι μία από τους σημαντικότερους εξαγωγείς σιτηρών.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία εξήγαγε πέρσι 21,4 εκατομμύρια τόνους σιτηρών δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο της συνολικής της παραγωγής.

Ο κ. Πούτιν είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει επιδοτήσεις ύψους 10 δισ. ρουβλιών (335 εκατομμύρια δολάρια) καθώς και άλλα 25 δισ. ρούβλια σε δάνεια σε αγροτικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την ξηρασία.

Ωστόσο ο Ρώσος υφυπουργός Γεωργίας, εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτό το μέτρο υποστηρίζοντας ότι "είναι εύκολο να μειωθούν οι εξαγωγές αλλά είναι πολύ δύσκολο να τις αυξήσουμε".