Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Διψασμένος για τίτλους ο Ριέρα

Η κατάκτηση τίτλων είναι ο βασικός λόγος που ο Άλμπερτ Ριέρα επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός μέσος κατά την επίσημη παρουσίασή του δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας και επέλεξε το νούμερο 77 λόγω της θύρας 7.


«Είμαι πολύ χαρούμενος να είμαι εδώ σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο. Υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά, να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τίτλους και να ευχαριστήσω με την απόδοσή μου τους φιλάθλους που μου επιφύλαξαν τόσο θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα» τόνισε ο 28χρονος αριστερός χαφ και επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις σημαντικότερες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πιστεύω να παίξω σημαντικό ρόλο, ώστε να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα και να βρεθεί μέσα στις 10-15 καλύτερες ομάδες Ευρώπη».

Ο διεθνής άσος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι επέλεξε τον Ολυμπιακό, καθώς είναι μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους και ελπίζει να κερδίσει πολλούς φορώντας τη φανέλα της. «Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζα στη Λίβερπουλ και παρότι είναι μεγάλη ομάδα δεν έχω κερδίσει κανένα τίτλο. Είμαι διψασμένος για τρόπαια και γι' αυτό πήρα την απόφαση να έρθω εδώ. Είναι ομάδα που κυνηγά τίτλους και ήρθα να κατακτήσω αυτό που μου λείπει».

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί απάντησε: «Δεν είμαι ακόμα σε κατάλληλη φυσική κατάσταση να παίξω στον πρώτο αγώνα με την Μακάμπι. Είμαι αρκετές μέρες εκτός προπόνησης και δεν έχω παίξει σε φιλικά της Λίβερπουλ για να αποφύγω κάποιον τραυματισμό. Μίλησα με τον προπονητή και πιστεύω ότι μετά την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσω να αγωνιστώ».

Σχετικά με την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, Ριέρα τόνισε ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Επισήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και είπε ότι γνωρίζει τους Όσκαρ, Ιμπαγάσα και Ραούλ Μπράβο. Πρόσθεσε ακόμα ότι μιλαέι καλά αγγλικά και θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα επικοινωνίας.

Επίσης δήλωσε ότι γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς έχει πληροφορηθεί πως έχουν τα πράγματα από τον αδερφό του Σίτο Ριέρα που αγωνίζεται στον Πανιώνιο.

Ολοκληρώνοντας τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού ο Ριέρα είπε ότι επέλεξε το νούμερο 77 για τη φανέλα του, γιατί ο αριθμός 7 είναι σημαντικός για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. «Επέλεξα το 77 που είναι δύο φορές το 7

«Καρφιά» Παπαθανασίου κατά Αβραμόπουλου για το έλλειμμα

Στα ονόματα των πρώην υπουργών Οικονομίας και Υγείας Γιάννη Παπαθανασίου και Δημήτρη Αβραμόπουλο «σκόνταψαν» οι εισαγγελικές αρχές, κατά την έρευνα που έγινε για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά του ΛΑΟΣ, δια του βουλευτή του Θανάση Πλεύρη, καθώς και τριών ιδιωτών. Τελικά η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί αν συντρέχουν λόγοι να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου σε ανακοίνωσή του αρνείται κάθε ανάμιξη με την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων, αλλά παίρνει αποστάσεις από την πολιτική που ακολούθησε ο Δ. Αβραμόπουλος στο υπουργείο Υγείας με τα χρέη των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία προκύπτει ότι ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα ανερχόταν σε 5,2 δισ. ευρώ, στους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώθηκε ότι ανερχόταν σε 2,8 δισ. ευρώ. Συμμετοχή στην κατασκευή των ανακριβών αυτών στοιχείων είχε και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να είναι γνωστό ποιος έδωσε την εντολή να κινηθεί με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο δεν υπάρχει ουδεμία μαρτυρία-κατάθεση η οποία να κάνει σαφή ονομαστική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, ενώπιον της 8ης Πταισματοδίκου είχε καταθέσει, δια υπομνήματος, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος υποστήριξε ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας «οφείλεται μεταξύ άλλων και στην πλαστογραφία των δημοσιονομικών στοιχείων του κράτους».

Επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αναφερθεί σε πόρισμα επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατετέθη στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο, και διαπίστωνε για το προηγούμενο έτος (2009) ότι "τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη γνωστοποίηση της 2ας Οκτωβρίου (προς τη Εurostat) δεν αντιστοιχούσαν στα στοιχεία που είχαν στείλει στην Εθνική ΣτατιστικήΥπηρεσία οι διάφοροι φορείς και υπηρεσίες".

Γ. Παπαθανασίου: Θα αποκαλυφθεί ποιος είπε ψέματα και για ποιους λόγους

Ως ευκαιρία για να αποκαλυφθούν ένα προς ένα τα ψεύδη της κυβέρνησης για τις ευθύνες της προηγούμενης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο Γιάννης Παπαθανασίου τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, καθώς "εδώ και μήνες οι πολίτες, τα κόμματα, τα ΜΜΕ ακούν μόνο τα απίστευτα ψεύδη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ακούν για παράδειγμα ότι δήθεν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέκρυψε από την Eurostat τα χρέη των νοσοκομείων"

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας δηλώνει πως "η Ελλάδα είχε ενημερώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη Eurostat για αυτή την εκκρεμότητα, χωρίς να αποκρύψει την πραγματικότητα".

Στη γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Παπαθανασίου επισημαίνει ότι "στις 29 Ιουνίου 2009 εστάλη σχετική επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου – Στράτη προς το Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κ. Εμμανουήλ Κοντοπυράκη, που κοινοποιήθηκε στη Eurostat, και ανέφερε ότι τα χρέη των νοσοκομείων ήταν 2,2 δισ. ευρώ χωρίς τις επιπλέον απαιτήσεις προμηθευτών που δεν είχαν ελεγχθεί και που θα οριστικοποιούνταν μετά από έλεγχο και διαπραγμάτευση ως το τέλος του έτους".

Ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνώριζε την αλληλογραφία με την Eurostat, αλλά την απέκρυψε για να συκοφαντήσει την Ν.Δ. Ταυτόχρονα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξκαι στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι προχώρησε στην αναγνώριση χρεών, χωρίς να έχει προηγηθεί αυστηρός έλεγχος ως προς τη νομιμότητα και την ακρίβεια των στοιχείων και χωρίς σκληρή διαπραγμάτευση. "Αναγνώρισε χρέος χωρίς προηγούμενο έλεγχο και διαπραγμάτευση. Με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά να κατηγορείται και από τους δικούς της βουλευτές για τις διαδικασίες που ακολουθεί", καταλήγει ο κ. Παπαθανασίου.

Νίπτει τας χείρας του ο Δημ. Αβραμόπουλος

Κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση αρνήθηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος: "Το ζήτημα δεν αφορά το υπουργείο Υγείας, διότι στην ενημέρωση που γίνεται προς το υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, οι οποίοι ενημερώνουν τη Εurostat, όλα τα στοιχεία που εστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας υπήρξαν πάντοτε ακριβή, πλήρη, διασταυρωμένα και διαφανή, είχαν, δε, παρουσιαστεί κατ΄ επανάληψη και στη Βουλή των Ελλήνων" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άναψε πράσινο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών

Οι άδειες φορτηγών δημοσίας χρήσεως, τα μέτρα για οδική ασφάλεια και υγρά καύσιμα, η αντιμετώπιση της ασυδοσίας στα ΚΤΕΟ, η αναδιάρθρωση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με την εμπλοκή και ιδιωτών επενδυτών ήταν τα βασικά θέματα που έβαλε το υπουργείο Μεταφορών στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο  υπουργός Υποδομών, Δημ. Ρέππας

Ο υπουργός Υποδομών, Δημ। Ρέππας

Αναφορικά με το άνοιγμα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, προβλέπεται η δημιουργία εταιρείων, με τη μορφή ΑΕ, ή ΕΠΕ. Μεταξύ των κριτηρίων λειτουργίας του θα είναι οι οικονομικές τους δυνατότητες, η επαγγελματική τους επάρκεια και η φήμη τους. Για τις παλιές άδειες θα ισχύει μια τριετία προσαρμογής έως το 2013.

Αναφορικά με τα ΚΤΕΟ, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι όχημα που δεν έχει περάσει από έλεγχο δεν θα ασφαλίζεται. Αναφορικά με τα πρατήρια καύσιμων καταργείται η ισχύουσα απόσταση μεταξύ τους και διατηρείται μόνον η απόσταση των τουλάχιστον 50 μέτρων από χώρους μαζικής προσέλευσης και συνάθροισης.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης το νομοσχέδιο για τον εναέριο έλεγχο και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στόχος της Ε.Ε. είναι η προώθηση ενός κοινού FIR για όλη την επικράτειά της.

Εγκρίθηκαν επίσης η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολικά προγράμματα.

"Διαμορφώνουμε νέο πλαίσιο για τις μεταφορές και αερομεταφορές στη χώρα, ώστε να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό και να δημιουργήσουμε ταχύτατη ανάπτυξη της Οικονομίας, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας. Πρόσθεσε δε πως όλες αυτές οι πολιτικές πρωτοβουλίες συντείνουν στη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού περιβάλλοντος όχι μόνο εξαιτίας του μνημονίου αλλά κυρίως γιατί το χρειάζεται η χώρα.

Να πάνε αυτή που έφαγαν τα λεφτά στην φυλακή

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ



Όχι άλλη κοροϊδία

Πολιτική ευθύνη Καραμανλή δείχνει το κατηγορητήριο


Τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, σ' ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και ποινικά σκάνδαλα της διακυβέρνησής του, «δείχνει» το 40σέλιδο κατηγορητήριο σε βάρος του διευθυντή του πρωθυπουργικού του γραφείου, Γιάννη Αγγέλου.

«Ασκούσες άτυπα τα καθήκοντα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κατά παραχώρηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», αναφέρεται στο κατηγορητήριο κατά Αγγέλου
Το «κατηγορώ» σε βάρος του στενού συνεργάτη του σφραγίζεται από έναν «ωσεί παρόντα» τέως πρωθυπουργό, που αναπόφευκτα μπαίνει στο «κάδρο» της πολιτικής, τουλάχιστον, ευθύνης.

Η ανάπτυξη της κακουργηματικής κατηγορίας σε βάρος του κ. Αγγέλου, η οποία συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα που έφερε στου Μαξίμου, «και μάλιστα επισήμως και όχι ατύπως», όπως σημειώνεται, αναδεικνύει τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή για τις πράξεις που αποδίδονται στον στενό του συνεργάτη στον οποίο «είχε παραχωρήσει αρμοδιότητες».

Στο πλαίσιο αυτό των αρμοδιοτήτων ο Γιάννης Αγγέλου «διαβίβαζε εντολές και οδηγίες του πρωθυπουργού» και «παρακολουθούσε την εφαρμογή των αποφάσεών του». Στο κατηγορητήριο δεν αποδίδεται βεβαίως καμιά μορφή ποινικής ευθύνης σε πρόσωπα που υπάγονται στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και ανήκουν στην ελεγκτική αρμοδιότητα της Βουλής, η «ακτινογραφία» όμως του σκανδάλου από την έμπειρη δικαστή φωτίζει όλες τις σκιές και αποκαλύπτει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την πολύωρη απολογία του Γιάννη Αγγέλου, η ανακρίτρια του υπέβαλε σειρά ερωτήσεων, σχετικά με την ενημέρωση που είχε ο τότε πρωθυπουργός για το θέμα του Βατοπεδίου. Απ' την πλευρά του βέβαια ο Γιάννης Αγγέλου, επιχειρώντας να απεμπλέξει πάση θυσία τον πρωθυπουργό από το σκάνδαλο, επί της ουσίας τον εξέθεσε με τις απαντήσεις του, καθώς τον εμφάνισε να έχει πλήρη άγνοια ακόμη και για καταγγελίες που έφταναν στο Μαξίμου σε βάρος των ίδιων των υπουργών του!

«Διαβίβαζες εντολές»

Αναφέρεται επί λέξει στο κατηγορητήριο ότι:

* «...Ησουν μετακλητός πολιτικός υπάλληλος διορισθείς με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, του οποίου ήσουν κορυφαίος συνεργάτης, και ασκούσες άτυπα τα καθήκοντα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, κατά παραχώρηση αρμοδιοτήτων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στα πλαίσια των οποίων, μεταξύ άλλων, διαβίβαζες εντολές και οδηγίες του τελευταίου στους εκάστοτε αρμοδίους υπουργούς και υφυπουργούς που αφορούσαν τομείς της αρμοδιότητάς τους, για τη διεκπεραίωσή τους, διατηρώντας, για το σκοπό αυτό, τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με τους τελευταίους, παρακολουθούσες την εφαρμογή των αποφάσεων και οδηγιών του απ' αυτούς και είχες τη γενική εποπτεία των υπηρεσιών και του προσωπικού τού ως άνω γραφείου».

Βαρύτατοι είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στο ίδιο τον κ. Αγγέλου, του οποίου μάλιστα επισημαίνεται και η δικηγορική ιδιότητα ως στοιχείο επιβαρυντικό της συμπεριφοράς του, καθώς, όπως αναφέρεται σε ένα σημείο, «αποσκοπούσες με τη συμπεριφορά σου να επιτύχεις τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους στη Μονή, με αντίστοιχη ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου, δεδομένου ότι όπως γνώριζες, λόγω και της νομικής σου καταρτίσεως, ως δικηγόρου, η Ιερά Μονή Βατοπεδίου δεν είχε δικαίωμα κυριότητας στη λιμνοθάλασσα Βιστονίδα-Νταλιάνη και στις παραλίμνιες εκτάσεις αυτής».

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Αγγέλου αναφέρεται ότι:

* «Με συστάσεις (σ.σ. προσδιορίζονται αναλυτικά), προτροπές και υποδείξεις σου έπεισες τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να λάβει απόφαση στα πλαίσια της διαχειριστικής του αρμοδιότητας στα ακίνητα του Δημοσίου, να εμμείνει στη μη προβολή δικαιωμάτων κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου στις τοπογραφημένες παραλίμνιες εκτάσεις, εμβαδού 25.000 στρεμμάτων της λίμνης Βιστονίδας-Νταλιάνη, αναγνωρίζοντας ότι αυτές ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Ορους και ουσιαστικά να εμμείνει στην οριστική διατήρηση του καθεστώτος παραίτησης του Δημοσίου από το δικαίωμα κυριότητάς του».

** Γίνεται λόγος για:

-«Εν γνώσει σου μεθοδευμένου αιτήματος των εκπροσώπων της Μονής... προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να προσπορίσουν αθέμιτο περιουσιακό όφελος». Τονίζεται ότι «ήλθες με πρωτοβουλία σου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τότε αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη επιρροή που ασκούσες στα τότε μέλη της Κυβέρνησης, λόγω της θέσης ισχύος που κατείχες και των αρμοδιοτήτων που σου είχαν παραχωρηθεί από τον πρωθυπουργό παρενέβης σ' αυτόν υπέρ της Μονής». Κι ακόμη ότι «άφησες σκοπίμως να εννοηθεί ότι η κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση της υπόθεσης, την πορεία της οποίας γνώριζε και παρακολουθούσε το γραφείο του πρωθυπουργού, εντασσόταν στα πλαίσια εκτέλεσης κυβερνητικού έργου».

Η ζημιά και ο Δούκας

Το κατηγορητήριο οδηγεί εκ των πραγμάτων σε ευθύνη του Π. Δούκα, καθώς η ηθική αυτουργία που αποδίδεται στον Γιάννη Αγγέλου αφορά την πράξη της απιστίας, ως φυσικός αυτουργός της οποίας αναδεικνύεται ο τότε υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο Π. Δούκας, χωρίς να κατονομάζεται, προβάλλεται ως ο φυσικός αυτουργός της πράξης, καθώς «παρέβλεψε συνειδητά» στοιχεία της υπόθεσης που τελικά ρυθμίστηκε προς όφελος της Μονής Βατοπεδίου.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο: «Ο προαναφερόμενος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ματαίωσε την εξαφάνιση των βλαπτικών για την περιουσία του Δημοσίου αποφάσεων του προκατόχου του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, καθιστώντας οριστική την ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου από την απεμπόληση των δικαιωμάτων του στις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστονίδας και την ίδια τη λίμνη με το ιχθυοτροφείο της, με τις τελευταίες αποφάσεις».

Η ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου ανέρχεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ύψος των 55.389.107 ευρώ!

Το Paracito σας καλωσορίζει!!!

Τι είναι το παράσιτο?

Γενικά παράσιτο στη Βιολογία χαρακτηρίζεται οργανισμός (ζωικός ή φυτικός) που ζει και αναπτύσσεται μαζί και σε βάρος άλλου οργανισμού, που χαρακτηρίζεται ξενιστής, από τον οποίο και τρέφεται με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Τα παράσιτα που ζουν εξωτερικά του ξενιστή, όπως για παράδειγμα τα τσιμπούρια ονομάζονται έξωπαράσιτα, ενώ εκείνα που ζουν μέσα στο ξενιστή, όπως π.χ. οι ταινίες, ονομάζονται ένδοπαράσιτα. Ανάλογα με το είδος του ξενιστή διακρίνονται σε ζωοπαράσιτα και σε φυτοπαράσιτα.

Τα παράσιτα από βιολογική άποψη διακρίνονται σε μονοξενικά (που παραμένουν σ΄ ένα ξενιστή) και σε πολυξενικά (όταν στη διάρκεια της ζωής τους εναλλάσσουν ξενιστές). Επίσης διακρίνονται και σε προαιρετικά ή υποχρεωτικά τα οποία και επιφέρουν μια σειρά από επιπτώσεις, που μπορεί να είναι η ελάχιστη πρόκληση βλάβης στον ξενιστή που συνεχίζει να ζει και ν΄ αναπαράγεται φυσιολογικά, (μια τέτοια περίπτωση προσαρμογής αποτελούν οι ταινίες), που καταχρηστικά λέγονται αβλαβή, σε αντιδιαστολή εκείνων που μπορεί να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατο του ξενιστή (όπως π.χ. το παράσιτο της ελονοσίας), που λέγονται επιβλαβή ή επικίνδυνα. Μεταξύ ξενιστή και παρασίτου μπορεί να υπάρξει συνεξέλιξη.

Τα παράσιτα αν και χαρακτηρίζονται από απλοποιημένες μορφές οργάνων αισθητήρων και κίνησης εντούτοις παρουσιάζουν ανεπτυγμένα όργανα προσήλωσης, π.χ. άγκιστρα, καθώς και όργανα απορρόφησης π.χ. μυζητήρες. Η αναπαραγωγή τους κρίνεται μάλλον υπερεντατική, για παράδειγμα η ασκαρίδα του αλόγου γεννά 60 εκατομμύρια αυγά το χρόνο. Τέλος τα παράσιτα παρουσιάζουν ποικίλη σεξουαλική ζωή όπως υπερτροφικές ωοθήκες, ερμαφροδιτισμό, αρσενικά νάνοι κ.λπ. που συντείνουν στην επικινδυνότητά τους.

ΤΟ Paracito ανήκει στους αναγνώστες του...

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ...