Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Λαλιώτης, Ρέππας, Σπυρόπουλος επέβαλαν τον Τατούλη


Το ισχυρό… αρκαδικό «λόμπυ» υπερίσχυσε τελικά στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ροβέρτος Σπυρόπουλος -και οι δύο Αρκάδες- είχαν εδώ και πολλούς μήνες καταλήξει στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη για την «γαλάζια» Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε σχετικές συσκέψεις στην Ιπποκράτους υπερθεμάτιζαν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θεωρούσαν ότι μόνο με ένα πρόσωπο προερχόμενο απο τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να «χτυπήσει» την Περιφέρεια Πελοποννήσου, απο την οποία κατάγονται τα σημαντικότερα μέλη της νέας ΝΔ (Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Δήμας, Λυκουρέντζος, Παναγιωτόπουλος).
Μάλιστα, θεωρούσαν ότι ο Τατούλης ήταν ο καταλληλότερος, καθώς αν και πρωην «γαλάζιο» στέλεχος είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά των σκανδάλων της κυβέρνησης Καραμανλή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι επισημάνσεις του επίσης Αρκά Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο συμβουλεύτηκαν οι επιτελείς της Ιπποκράτους για την συγκεκριμένη Περιφέρεια.
Και απ’ ότι φάνηκε το «λόμπυ» αυτό ήταν ισχυρότερο απο τις ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη και Οδυσσέα Βουδούρη, με αποτέλεσμα σήμερα ο Πέτρος Τατούλης να λάβει την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος…
Πηγή: parapolitika.gr

Ανεξάρτητος υποψήφιος στην Αττική ο Α. Μητρόπουλος




Ως υποψήφιος με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «Κοινωνικής Αυτονομίας» για την Περιφέρεια της Αττικής αποφάσισε να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Μετά τις περιπλοκές και τα αλλεπάλληλα "μπρος-πίσω" στις συνομιλίες με τον ΣΥΝ προκειμένου να κατέβει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός εργατολόγος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.
«Με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης αποδέχθηκα την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης "Δημοκρατική Συνεννόηση", καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς, να συμμετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας, που θα λάβει μέρος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος και προσθέτει:
«Βασικός μας στόχος είναι να μην εξελιχθεί ο Καλλικράτης, όπως προδιαγράφεται, σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή αυστηρότερου Συμφώνου Σταθερότητας, που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαγόρευση κάθε μορφής Κοινωνικής Οικονομίας».
Ο κ. Μητρόπουλος καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν "ένα μεγάλο και Αναγεννητικό Κίνημα Αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα του Μνημονίου, ουσιαστικής Αποκέντρωσης και εναλλακτικής Τοπικής Ανάπτυξης".