Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Φάρμακο από κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Κυκλοφορεί και στη Βρετανία


Ενα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το Sativex, με βάση την κάνναβη, εγκρίθηκε και θα κυκλοφορήσει και σε δεύτερη αγορά της Ευρώπης, την Ισπανία.

Το φάρμακο της εταιρίας GW Pharmaceuticals θα χορηγείται επικουρικά στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς ...
στις υπάρχουσες θεραπείες καθώς οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι το Sativex, το οποίο ψεκάζεται κάτω από τη γλώσσα, μειώνει τη σπαστικότητα.


Τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε η κυκλοφορία του στη βρετανική αγορά και η έγκριση κυκλοφορίας του στην ισπανική αγορά αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την βρετανική φαρμακευτική GW και τον ισπανό εταίρο της, Almirall.


Μετά τη ρυθμιστική άδεια, το Sativex αναμένεται να κοστολογηθεί και να λάβει έγκριση δαπάνης από το ισπανικό υπουργείο Υγείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.


Η GW ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για να λάβει έγκριση το φάρμακο, σύμφωνα με την αμοιβαία διαδικασία αναγνώρισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και σε άλλες, επιλεγμένες, ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.


Το φάρμακο αυτό έγινε το πρώτο με βάση την κάνναβη που έλαβε έγκριση από ρυθμιστικές αρχές όταν εγκρίθηκε στον Καναδά το 2005 για τον πόνο από νευροπάθεια, αλλά η κυκλοφορία του στην Ευρώπη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μεγαλύτερη εμπορική ευκαιρία.



enet.gr

Ερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις αποζημιώσεις της RICOMEX

Οι τέσσερις βουλευτές αναφέρουν ότι η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής αδυνατεί να καταβάλλει τις αποζημιώσεις ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων από την κατάρρευση του κτιρίου της RICOMEX στο σεισμό τού 1999 και ρωτούν εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Οι βουλευτές τονίζουν ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής (14.6.2010) συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων από την κατάρρευση του κτιρίου της RICOMEX στον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, μετά τις αγωγές που έχουν καταθέσει οι συγγενείς των θυμάτων ή οι παθόντες εξαιτίας αυτών.

Προσθέτουν ότι με σχετικές επιστολές η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής έχει ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις εκδοθείσες αποφάσεις επί 16 αγωγών αποζημίωσης, εφόσον το συνολικό ποσό που καλείται να καταβάλει η Νομαρχία ξεπερνά τα 18.000.000 ευρώ.

"Σύμφωνα με τις ανωτέρω εκδοθείσες αποφάσεις, η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία άσκησε πλημμελώς τον προληπτικό έλεγχο κατά το στάδιο έκδοσης των οικοδομικών αδειών κατά τα έτη 1976, 1977 και 1979 αλλά και τον κατασταλτικό έλεγχο στη συνέχεια, κατά την ανέγερση του κτιρίου, πολλά χρόνια πριν τη θεσμοθέτηση των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων το 1995. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ανάληψη από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου που δημιουργήθηκαν από πράξεις και παραλείψεις υπαλλήλων κατά το διάστημα που οι υπάλληλοι αυτοί υπάγονταν στην κρατική διοίκηση, δημιουργεί την υποχρέωση στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής να καταβάλει το ανωτέρω ποσό, ακόμη κι αν αναγκαστεί να περικόψει το πρόγραμμά της για το τρέχον έτος προκειμένου να αποπληρωθούν οι αποζημιώσεις των τελεσίδικων και αμετάκλητων αποφάσεων που έχουν εκδοθεί. Ως εκ τούτου, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην πληρωμή των αποζημιώσεων των αποφάσεων αυτών" σημειώνεται στην ερώτηση.

Και οι βουλευτές συνεχίζουν λέγοντας ότι με δεδομένο ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει τις ανάλογες οικονομικές δυνατότητες και δεν υπήρξε σχετική πρόβλεψη κατά τον χρόνο στον οποίο αναφέρονται οι εν λόγω δικαστικές αποφάσεις, έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την προώθηση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι ανωτέρω αποζημιώσεις να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

"Αναμφισβήτητα, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τα θύματα από την κατάρρευση του κτιρίου της RICOMEX στις 7.9.1999 αποτελεί άμεση προτεραιότητα και χρέος της Πολιτείας" καταλήγει η ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Πολιτική επιστράτευση των απεργών και με απόφαση του Παπανδρέου

Την απόφασή του για την πολιτική επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσης που απεργούν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πριν λίγα λεπτά.

Με την συγκεκριμένη απόφαση ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτεί υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα όσο και τους ιδιοκτήτες τους, αφού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η παρατεταμένη απεργία τους:

"Εχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη".

Συμφωνίες συνεργασίας και «περιβαλλοντικής ανησυχίας»

Προσπάθειες να φανεί ότι δεν έχει ματαιωθεί το έργο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη κατέβαλαν χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο ομόλογός του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στη Σόφια. Και οι δύο, πάντως, υπογράμμισαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα.

Παπανδρέου, Μπορίσοφ ξεφυλλίζουν μία από τις συμφωνίες που υπέγραψαν χθες στη Σόφια
«Παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον μας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», φρόντισε να πει με έμφαση ο Ελληνας πρωθυπουργός, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «κατανοεί» και τη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος. Ακριβώς σ' αυτή την «περιβαλλοντική ευαισθησία» αναφέρθηκε και ο κ. Μπορίσοφ, λέγοντας ότι περιμένει μια διεθνή περιβαλλοντική μελέτη, η οποία θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο. Φρόντισε, μάλιστα, να προσθέσει ότι οι αντιρρήσεις της χώρας του για τον αγωγό αυτό «δεν οφείλονται σε κάποιο πείσμα ή σε κάποιες δεσμεύσεις μας προς άλλες χώρες, που δεν υπάρχουν». Οπως είναι γνωστό, η Βουλγαρία ενδιαφέρεται για την προώθηση των αγωγών South Stream και Nabucco.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε, αν η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι αρνητική, αυτό θα σημαίνει το τέλος του σχεδίου για τον αγωγό. Και απάντησε ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις».

Στην κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «βαδίζει πλέον τον δρόμο της δημοσιονομικής σταθερότητας» και, επικαλούμενος την πρόσφατη αξιολόγηση του Γιουρογκρούπ, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «είναι μια χώρα αξιόπιστη, υπεύθυνη απέναντι στις διεθνείς υποχρεώσεις της, χτίζει ξανά σε στέρεες βάσεις τη φερέγγυα εικόνα της, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας του, μεταξύ των οποίων και οι τράπεζες ελληνικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά, πέρασαν με επιτυχία τα τεστ αντοχής. Ο κ. Μπόρισοφ εξέφρασε την ελπίδα ότι, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 130 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, στις 9 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιάσει μαζί με τον κ. Παπανδρέου μια νέα σύνοδο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε με έμφαση για την ανάγκη της συνεργασίας στη διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτων των παραμεθόριων ποταμών Στρυμόνα, Νέστου και Εβρου. Και ειδικά για τον Εβρο, είπε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εγκατασταθεί ένα σύγχρονο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρών, αλλά αυτό απαιτεί και τη συνεργασία της Τουρκίας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ομολόγου του και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη της Βουλγαρίας στη συνθήκη Σένγκεν του χρόνου.

Με σάντουιτς την έβγαλαν στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας...

Προεδρικό Μέγαρο- Για οικονομικούς λόγους φέτος στην εκδήλωση για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν προσφέρθηκε ακριβό γεύμα αλλά σάντουιτς και ό,τι άλλο ήθελε ο καθένας να παραγγείλει.
Ο κ. Γ. Νικητιάδης ανέλαβε την παραγγελία καθώς το "ντελίβερι μπόυ" απέφυγε, όπως συνηθίζεται τελευταία, να την παραδώσει για δύο λόγους:
1ον γιατί δεν δίνουν πουρμπουάρ πλέον οι πολιτικοί μας και δεύτερον ασφαλώς γιατί οι...
τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν βάλει σημάδι τους βουλευτές και τους γύρω τους.
Έτσι, αφού και ο κ. Γερουλάνος δεν του έχει εκχωρήσει καμία αρμοδιότητα και δεν έχει υποχρεώσεις, ο αξιέπαινος για το έργο του υφυπουργός ρώτησε τους προσκεκλημένους τι επιθυμούν και μετά πήγε να φέρει τα φαγητά με το μοτοσακό του.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολιτικοί έφαγαν πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα ενώ στους υπόλοιπους ως είθισται σερβιρίστηκε από τον Κάρολο Παπούλια κουτόχορτο.
(Στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Νικητιάδης τη στιγμή που μοιράζει τα σάντουιτς στους προσκεκλημένους, ο κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε φάει νωρίτερα λουκάνικα και δεν ήθελε άλλο και ο κ. Φώτης Κουβέλης).

http://bang-gr.blogspot.com/

Είχαν προαναγγείλει χτύπημα εναντίον δημοσιογράφων

Χτύπημα εναντίον δημοσιογράφων είχε προαναγγείλει η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» τον Φεβρουάριο του 2009, με προκήρυξή της που είχε αποστείλει στα «ΝΕΑ».

Στο κείμενο της προκήρυξης τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την ευθύνη της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter, στις 17 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους. Τη χαρακτήριζαν, μάλιστα, χτύπημα - «τελεσίγραφο» προς όλους τους δημοσιογράφους, προαναγγέλλοντας νέα χτυπήματα εναντίον δημοσιογράφων.

«Ο καιρός που είσασταν στο απυροβόλητο τελείωσε. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια τους που αφήνουν πίσω τους σύντομα θα αφήσουν κι αίμα (…). Αν αντικρίζαμε κάποιο γνωστό δημοσιογράφο (…) να είναι σίγουροι πως μια από τις σφαίρες μας θα έβρισκε το κεφάλι του. Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας», αναφερόταν στην προκήρυξη.

Η προκήρυξη είχε αφεθεί σε CD στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια, εκεί όπου βρισκόταν το σπίτι της άτυχης Αμαλίας Γκινάκη, που στις 23 Σεπτεμβρίου του 1998 είχε τραυματισθεί θανάσιμα κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στο διαμέρισμά της, όπου είχε κρατηθεί επί ώρες όμηρος από τον κακοποιό Σορίν Ματέι.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στην ελληνική κοινωνία των δεκαετιών 1980-90 οι θεσμοί που οργάνωναν και ακόμα οργανώνουν τη δημόσια σφαίρα έπασχαν από αξιοπιστία. Τα πολιτικά κόμματα εξουσίας ταλανίζονταν από σκάνδαλα, οι δικαστικοί φορείς από διαφθορά, το εκπαιδευτικό σύστημα από αναχρονισμό και η αστυνομία από βιαιότητα και αυθαιρεσίες. Ήταν εποχές έντονων κοινωνικών συγκρούσεων και πολιτικής αμφισβήτησης. Απέναντι στην συνεχιζόμενη κοινωνική αστάθεια, ο καλύτερος σύμμαχος των κρατούντων ήταν η δημιουργία ενός φαινομενικού αντιπάλου. Ήταν αυτός που θα αφουγκραζόταν και θα «ικανοποιούσε» την κοινωνική κριτική και αμφισβήτηση, μετατρέποντας την σε ακίνδυνη εικόνα και θέαμα, με δόση καταγγελίας. Είναι ο αντίπαλος στα χαρτιά, όμως στην πραγματικότητα είναι ο σύμμαχος του κατεστημένου. Αναφερόμαστε στη 4η εξουσία της δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφία που αποκαλύπτει σκάνδαλα, ξεμπροστιάζει διεφθαρμένους πολιτικούς, καταγγέλει τους μπάτσους που αυθαιρετούν, δίνει λόγο στον πολίτη να μίλησει για τα καθημερινά προβλήματα του, δικάζει, ερευνά εγκλήματα, ψυχαγωγεί, διασκεδάζει, δίνει συμβουλές καταναλωτικής συμπεριφοράς, διαφημίζει και ξαναδιαφημίζει, κάνει ανθρωπιστικούς εράνους και πάνω απ΄όλα ενημερώνει. Για να γίνει αυτό η δημοσιογραφία έδωσε τα πειστήρεια της στο λαό. Για να την εμπιστευτούν έπρεπε να πείσει. Από τις πορείες του 90΄ που διαδηλωτές και δημοσιογράφοι πορεύονταν μαζί στα ίδια μπλόκ μέχρι τη φυλάκιση 8 εκδοτών για τη δημοσίευση προκύρηξης της Ε.Ο. 17Ν,η « μαχόμενη» και «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία πέτυχε αυτό που ήθελε. Κέρδισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ότι είναι δίπλα της κι απέναντι στην εξουσία κι αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση. Στην ουσία; Η δημοσιογραφία δεν είναι μετάδοση γεγονότων. Είναι η αναπαράσταση γεγονότων. Είναι ο σχολιασμός, η κρίση, η εκτίμηση και τα συμπεράσματα σ΄ένα φασιστικό μονόλογο. Όσο και να ρωτήσεις την οθόνη δεν θα σου απαντήσει. Όπως σε κάθε παράσταση έτσι και δώ έχουμε σεναριογράφους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και θεατές. Όμως πέρα από τα ιδεολογήματα, τα media αποτέλουν μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση. Εκδότες διαχειρίζονται πολιτικά συμφέροντα, όπως και πληροφορίες γι΄αυτό στους διαδρόμους τηλεοπτικών σταθμών κι εφημερίδων βαλίτσες με εκατομμύρια αλλάζουν χέρια όπως οι ιδεολογίες.

Με την επέλαση των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών τη δεκαετία του 90΄ οι Έλληνες δεν ήταν μόνο οι οικονομικοί πρωτευουσιάνοι των Βαλκανίων αλλά αποκτούσαν και την φινέτσα του ευρωπαϊκού σύγχρονου life-style με τα αντίστοιχα πρότυπα και εικόνες. Ακολούθησε ο μικροαστισμός, ιδανική συνταγή για τον εξελισσόμενο καπιταλισμό. Δοξάστηκε το αγορασμένο σπίτι επί πιστώσει, το σπόρ αμάξι, η πετυχημένη επαγγελματική καριέρα, η γκλάμουρ διασκέδαση, το όνειρο του κάθε μαλάκα νέο-έλληνα μικροαστού. Η τηλεόραση όμως δεν επιβλήθηκε μόνο από την εξουσία. Η σχέση Μedia και τηλευπηκόοων δεν ήταν απλώς σχέση πομπού-δέκτη αλλά κι αντίστροφη. Οι τηλευπήκοοι αποζητούσαν περισσότερη αδρεναλίνη, ίντριγκες, δακρύβρεχτες ιστορίες και τα media έδωσαν reality-show, ηλίθια τηλεπαιχνίδια και χαζές σαπουνόπερες σαν εικονικά συμπληρώματα ζωής. Την ίδια στιγμή τα media μιλούσαν για ξενόφερτη εγκληματικότητα και ο κόσμος κοίταζε επιφυλακτικά τους μετανάστες γύρω του. Τα media διαμορφώνουν καθημερινά τις ζωές μας. Το χρόνο που απομένει από τη δουλειά, το σχολείο, από τις θεσμοποιημένες δραστηριότητες και υποχρεώσεις μας, προσπαθούν να τον διαμορφώσουν κατάλληλα για να είμαστε ελέγξιμοι και φρόνιμοι. Χειραγωγούν τα μυαλά μας καθημερινά για να γεμίζουμε τη ρεζέρβα του πειθαρχημένου χρόνου μας, με αξίες και λειτουργίες που τροφοδοτούν το σύστημα. Δημιουργούν πρότυπα συμπεριφοράς, προβάλλουν ψεύτικες εικόνες, διαμορφώνουν το δόγμα «κοίτα την πάρτη σου και πάτα πάνω στους άλλους για να πετύχεις» και καθορίζουν την οπτική μας για τον κόσμο. Τα media δεν λένε μόνο ψέμματα. Κάνουν κάτι χειρότερο, κατασκευάζουν αλήθειες. Όπως έλεγε και ο υπουργός προπαγάνδας των ναζι, Γκέμπελς «Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει». Μας εμφυτεύουν τις κρίσεις τους, αργά και μεθοδικά και λειτουργούν σαν μηχανές παραγωγής φόβου καθώς διαμορφώνουν μονίμως συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Διοικούν τις εντολές του φόβου,«κλειδώσου στο σπίτι, υπάρχει εγκληματικότητα»,«πρόσεχε τι τρώς, υπάρχουν διατροφικά σκάνδαλα»,«πρόσεχε το παιδί σου, υπάρχει η μάστιγα των ναρκωτικών». Οι πληροφορίες τους παρουσιαζονται σαν αλήθειες, ενώ αποσυνδέουν κάθε γεγονός από το κοινωνικό του περιβάλλον, τις αιτίες που συμβάλλουν στην τέλεση του, το περιέχομενο του όπως και το νόημα του και το υποβιβάζουν στο κώδικα των συμβάντων. Έτσι ο λοιμός σε μια αφρικανική χώρα συμβαίνει παράλληλα με την τελευταία επίδειξη μόδας του Versage.

Έτσι λοιπόν το απόγευμα της Τρίτης, 17/2 στις 7:15, λίγο πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αρχίσει, χτυπήσαμε το τηλεοπτικό σταθμό του Αlter. Πυροβολήσαμε επιλεκτικά τα βαν του καναλιού στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού. Χτυπώντας το συγκεκριμένο κανάλι στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλους τους δημοσιογράφους. Ο καιρός που είσασταν στο «απυροβόλητο» τελείωσε. Δεν αναφερόμαστε στους τεχνικούς του καναλιού. Όχι γιατί τους συμπαθούμε, αλλά αφού είναι τόσο ελεεινοί και τιποτένιοι που για λίγα φράγκα ξεπουλάνε τη συνείδηση τους και γίνονται τα τσιράκια των αρχιρουφιάνων, προτιμάμε να τους χρησιμοποιούμε σαν σάκους του μπόξ σε καμιά πορεία. Δε θα συνέβαινε βέβαια το ίδιο αν αντικρίζαμε κάποιο γνωστό δημοσιογράφο. Να είναι σίγουροι πως μια από τις σφαίρες μας θα έβρισκε το κεφάλι του. Ας το γνωρίζουν πια οι εντολοδόχοι του συστήματος, ότι καμία πρόφαση δεν τους εξασφαλίζει την ασφάλεια τους. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ΄αφήσουν κι αίμα. Αυτή η ένοπλη επίθεση όπως και η προηγούμενη, τις θεωρούμε κινήσεις ήπιας έντασης, προλογίζοντας αυτό που θα επακολουθήσει. Ήδη το σχέδιο της μόνιμης απειλής αρχίζει ν΄αποδίδει. Μια μέρα μετά την ένοπλη επίθεση μας στο Α.Τ. Κορυδαλλού, ο φρουρός του σπιτιού του αμερικάνου πρέσβη πυροβόλησε τον ένοπλο σεκιουριτά, τραυματίζοντας τον, υπο το φόβο της «τρομοκρατικής» απειλής, δυστυχώς όχι θανάσιμα. Επίσης ένας καθεστωτικος φρουρός των ΜΑΤ αυτοκτονώντας, επιβεβαίωσε τα σενάρια ότι η ζωή ενός μπάτσου κοστίζει όσο και μια σφαίρα. Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε σην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας.

Υ.Γ1: Όσον αφορά τον τεχνικό που συναντήσαμε την ώρα που κατευθυνόμασταν στο μέρος της επίθεσης πρέπει να καταλάβει αύτος όσο και άτομα που στο μέλλον θα παρεμβάλλονται σε κάποια επίθεση μας χωρίς να είναι στόχοι μας πως όταν κάποιος με όπλο στο χέρι τους λέει να φύγουν το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να απομακρύνονται αμέσως και να μην «παίζουν» τον αυτόπτη μάρτυρα που κοιτάει, γιατι αυτό ίσως να αποβεί προβληματικό για τους ίδιους κάποια άλλη φορά.

Υ.Γ2: Πριν λίγες μέρες ο Βασίλης Τζωρτάτος αντί να ντρέπεται που συνεργάζεται με την αστυνομία αποσκοπώντας σε ευνοικότερη μεταχείρηση έδωσε συνέντεξη στην Ελευθεροτυπία μιλώντας για πράκτορες και ΚΥΠατζίδες που διαβρώνουν τις ένοπλες οργανώσεις. Είναι γνωστό το πόσο αχρείος ήταν αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της. Η επιλογή του μέρους που αφέθηκε η προκύρηξη έχει να κάνει με την υπόθεση του Σοριν Ματέι. Η πρώτη υπόθεση τηλεδιαχείρισης από τα media με τελική έκβαση τον θάνατο μιας κοπέλας και την δολοφονία του Ματέι στο νοσοκομείο από τους μπάτσους.

ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

www.tanea.gr

Προκήρυξη από τη «Σέχτα» στα «ΝΕΑ»

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται πλέον η προκήρυξη από την Οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», την οποία έλαβαν τα «ΝΕΑ» καιμε την οποία γίνεται η ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται το κείμενο της προκήρυξης, σε αντιπαράθεση με προηγούμενα κείμενα της οργάνωσης, ενώ η αστυνομία αξιολογεί το γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος αποστολής, και η προκήρυξη εστάλη πλέον σε έντυπη μορφή (εκτύπωση) και όχι σε CD όπως γινόταν στο παρελθόν.

Οι συντάκτες του κειμένου, το οποίο παρέλαβαν «ΤΑ ΝΕΑ» μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, επιχειρούν να δικαιολογήσουν το δολοφονικό χτύπημα στο Σωκράτη Γκιόλια, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες, όπως οι κ.κ Θ. Αναστασιάδης, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Χατζηνικολάου, Π.Κωστόπουλος, Γ. Κουρής, Δ. Κοντομηνάς κ.ά.

Παράλληλα, «εκτοξεύουν» απειλές κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές.

http://www.tanea.gr/

Ούτε μια λέξη για το χάος που έχετε αφήσει κύριε Καραμανλή?

Μπορείτε να μας πείτε κύριε Καραμανλή γιατί δεν μιλάτε τόσο καιρό?

Μπορείτε να μας πείτε γιατί έχετε κρυφτεί από τους πάντες και τα πάντα?

Εσείς δεν κυβερνούσατε τόσα χρόνια ?

Τώρα τίποτα?

Ούτε μια λέξη για το χάος που έχετε αφήσει?







ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ