Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Συμφωνα με πληροφοριες του Paracito Ο Γιώργος πήρε τηλέφωνο την Φώφη για τον δημο της Αθηνας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paracito ο Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά. «Θα είσαι υποψήφια για τον Δήμο της Αθήνας» της είπε ο πρωθυπουργός και έκλεισε το τηλέφωνο.


Όπως χθες πρώτοι είχαμε αποκαλύψει την έντονη κινητικότητα του ΠΑΣΟΚ να κατεβάσει τη Φώφη Γεννηματά για υποψήφια δήμαρχο Αθήνας!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ?

O Γιάννης Μπουταρης είναι το μεγαλύτερο μυστήριο αυτές τις ημέρες! Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει ακόμα το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο στον δήμο της συμπρωτεύουσας και όσο περνά οι μέρες ο γρίφος θα μεγαλώνει ! Σύμφωνα με πληροφορίες του paracito πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι δυσαρεστημένα και θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να μιλήσει πολιτικά για τη Θεσσαλονίκη και αντί να είναι απών να καθοδηγήσει το δημόσιο διάλογο: «Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να στέκει αμήχανο σε αυτά που συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων δεν αφορούν μόνο πρόσωπα αλλά και την προοπτική ανάπτυξης της πόλης», τονίζουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και η Τζούλια Αλεξανδράτου θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Περιστερίου

Δεν πρόκειται περί πλάκας.

Η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη και θα ανακοινωθεί αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη.
Ο Μένιος Φουρθιώτης και η Τζούλια Αλεξανδράτου θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Περιστερίου στον συνδυασμό του...
ιατρού και πρώην αντιδημάρχου στην πόλη Θανάση Βαθιώτη!

Άντε και υποψήφιοι βουλευτές!...

Τώρα κανένας “κίνδυνος” για τους bloggers και τα blogs, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ με Ισλανδική Σημαία!

Η Βουλή της Ισλανδίας ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ νόμο που θεωρεί το Δικαίωμα του Blogging και των Bloggers Ιερό και Απαραβίαστο!
Με βάση το νόμο, δεν επιτρέπεται:
- δίωξη σε bloggers για ότι γράφουν ή αναρτούν
- μήνυση ή αγωγή, ακόμη κι αν δημοσιοποιήσουν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα
Αν κάποιος καταθέσει μήνυση ή αγωγή εναντίον blog ή blogger, δίνεται αυτοδίκαια το δικαίωμα να καταγγελθεί και να μηνυθεί για προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών
Η απόφαση της Ισλανδικής Βουλής: IMMI - Icelandic Modern Media Initiative, επιφέρει την αλλαγή 13 προϋπαρχόντων νόμων, αρμοδιότητας 4 υπουργείων!
Ο Smári McCarthy, ιδρυτής της Icelandic Digital Freedoms Society, και η βουλευτής Birgitta Jonsdottir, ίσως ακόμη δεν έχουν κατανοήσει την παγκόσμια επιτυχία τους, μια πραγματική Επανάσταση!


Το δικό μας blog, ήδη συμμετέχει -μαζί με άλλα ευρωπαϊκά blogs- σ’ αυτό το εγχείρημα και συνεπώς ποσώς μας απασχολεί τι νόμους επεξεργάζονται οι Βενιζέλοι και σια…
Στη διάθεση όλων για να πάρουμε μέτρα, πριν πάρουν μέτρα εναντίον μας οι κάθε είδους εξουσιαστές, νταβατζήδες, εργολάβοι δημοσίων έργων, πολιτικάντηδες και “πολιτικοί”, καναλάρχες, μεγαλο-δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες ΜΜΕ…
Τώρα, έχουμε κι εμείς Ισλανδική Σημαία!

Η Φώφη Γεννηματά κερδιζει πιο ευκολα τον δήμο της Αθήνας!

Πολλά ονόματα ακούστηκαν για τον δήμο της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ αλλά τα επικρατέστερα όπως φαίνετε από τις τελευταίες πληροφορίες και συμφώνα με την ερεύνα του paracito είναι της Άννας Διαμαντοπούλου και της Φώφη Γεννηματά!

Τα γκάλοπ βέβαια δείχνουν ότι η Φώφη Γεννηματά κερδίζει πιο εύκολα τον Δήμο της Αθήνας απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη !

Επιπλέον η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσιάζει σημάδια φθοράς διότι η στασιμότητα του υπουργείου παιδείας είναι πολύ αρνητική για την εικόνα της !

Μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει!

Για την Ιπποκράτους ο δήμος της Αθήνας είναι το μεγάλο στοίχημα!

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα...

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς οι καταιγίδες που παρατηρούνται σε βορειοδυτικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ώρες και αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ και από τα δυτικά.

Απεργία και από τους βενζινοπώλες...

Για απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και οι πρατηριούχοι βενζίνης με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Δ. Ρέππας και προβλέπει την κατάργηση αποστάσεων ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος συνεδριάζει έκτακτα αύριο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα αιφνιδιαστικά μέτρα για την ουσιαστική κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας στην ίδρυση και λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης κοινού, λαμβάνονται με εντολή της Τρόικας, η οποία...
επιβάλει τη μονοπώληση της αγοράς από μεγάλα συμφέροντα ως μέτρο εξόδου από τη κρίση. Αποτελούν δε, χαριστική - φωτογραφική διάταξη για το άνοιγμα πρατήριων από τα σούπερ μάρκετ και την εξόντωση των βενζινοπωλών».
Παράλληλα, σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και εμπαιγμό του κλάδου των βενζινοπωλών, καθώς, όπως υποστηρίζει, το πρωί της Παρασκευής παράγοντες του υπουργείου διαβεβαίωναν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν επρόκειτο να προχωρήσει πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ότι θα τεθεί προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση.
Και σε έγγραφο που απέστειλε το πρωί προς το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζει ότι η κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας προκαλεί προβλήματα ασφαλείας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δημιουργία νέων πρατηρίων σε μια περίοδο που μετά βίας επιβιώνουν τα ήδη υπάρχοντα.

Ποιος τορπιλίζει την «κοινωνική συναίνεση» κηρύττοντας πόλεμο;...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Ο πρώην Υπουργός εργασίας και παιδείας επί κυβερνήσεωςΕΡΕ, σαν καθηγητής Εργατικού Δικαίου, δίδασκε και έγραφε τα χρόνια της Χούντας τα εξής: «Τρεις είναι οι θεμελιώδεις θεσμοί του σύγχρονου Ελληνικού Κοινωνικού Δικαίου»:
1. Της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
2. Της διαιτησίας επί των συλλογικών διαφορών εργασίας.
3. Του κατωτάτου ορίου ημερομισθίου
Τι άλλαξε και αυτοί οι θεσμοί που δεν τόλμησε να τους αγγίξει ούτε η Χούντα του Παπαδόπουλου, πετιούνται σιγά-σιγά αλλά σταθερά και ύπουλα στα σκουπίδια;
Πριν δέκα περίπου χρόνια, ο Economist, έγραφε: Ο νέος χαρακτήρας της αγοράς εργασίας θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις όχι μόνο να καταργήσουν τους εργατικούς νόμους, αλλά να προσαρμοσθούν στα...
νέα δεδομένα: με ευέλικτα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και προγράμματα επιμόρφωσης. Ολα όμως είναι τόσο ασαφή, για εργαζόμενους και για εργοδότες. Η οικοδόμηση μιας νέας κατανόησης μεταξύ τους θα αποτελέσει μάλλον μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών. «Μέχρι τότε όμως, οι εργαζόμενοι θα είναι ολομόναχοι». Κάποιοι, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και την εξάλειψη του αντίπαλου δέους του, του φαντάσματος του Κομμουνισμού, προετοίμαζαν ήδη το έδαφος. Η ατομική αβεβαιότητα και ανασφάλεια μπορεί να αποξενώσει το μεμονωμένο άτομο και να το οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις και συμπεριφορές, που όσο είναι ατομικές έχουν και περιορισμένες συνέπειες. Όταν όμως η ατομική αβεβαιότητα μετατραπεί σε συλλογική και οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία στην ανασφάλεια, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και μπορούμε να οδηγηθούμε σε απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τι έχουν άραγε κατά νου οι άνθρωποι της Τρόϊκα και οι εδώ υπάλληλοί τους και ποιος θα φέρει την ευθύνη για μια πιθανή κοινωνική εξέγερση; Ο αμυνόμενος, αυτός που προασπίζει συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα…(βλέπε ΑΡΘΡΟ 22 του Συντάγματος:
1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
2. Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.) ή εκείνος που παραβιάζει κατάφωρα τον Ανώτατο Καταστατικό Χάρτη μιας χώρας κηρύττοντας ανοιχτά πόλεμο κατά των εργαζομένων;
Σύμφωνα με τον θεωρητικό του πολέμου τον Κλαούζεβιτς (διδάσκεται στην Σχολή Πολέμου) «πόλεμος είναι η προσπάθεια εκείνου που κηρύττει τον πόλεμο (με όπλα ή με άλλα μέσα) να επιβάλει στον επιτιθέμενο την βούλησή του». Κηρύττουν τον πόλεμο κατά των εργαζομένων και μάλιστα δίχως Casus Beli.