Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αρνούνται αποσπάσεις και για τους πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες...

Από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς: κ. Άννα Διαμαντοπούλου,
Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων
Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
Ο "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ" ιδρύθηκε το 2005.
Σκοπός του Συλλόγου μας δεν είναι μόνο η βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης και των συνθηκών διαβίωσης των συμπασχόντων μας, αλλά και η εκπροσώπηση των πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλα τα επίπεδα.
Ο Σύνδεσμος είναι μέλος των αντίστοιχων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών...
(Εuropean Congenital Heart Disease Organization, European Congenital Heart Groups), της διεθνούς οργάνωσης - ομπρέλας (International Congenital Heart Coalition).
Στον ελλαδικό χώρο, αποτελεί ενεργό μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ).
κ. Υπουργέ,
Γνωρίζουμε άριστα τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Υπουργείο του οποίου ηγείσθε λόγω της δραστικής περικοπής των διατιθέμενων κονδυλίων για διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ωστόσο, η επιλογή της θεαματικής και χωρίς καμία απολύτως διάκριση περικοπής του αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, με σκοπό την κάλυψη των κενών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, δημιουργεί πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να επιλύσει.
Ειδικότερα, θεωρούμε όχι απλώς απαράδεκτη, αλλά και άκρως επικίνδυνη και κοινωνικά ανάλγητη πρακτική την άρνηση της απόσπασης στις περιπτώσεις πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, Μυοκαρδιοπάθειες και ασθενών υπό μεταμόσχευση καρδιάς ή/και πνευμόνων.
Η προαναφερθείσα τακτική προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης, σε συμπάσχοντές μας εκπαιδευτικούς, η κατάσταση της υγείας των οποίες επιβάλλει, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, την παραμονή τους πλησίον των οικογενειών τους αλλά, κυρίως, των μονάδων παρακολούθησης και νοσηλείας τους, οι οποίες ατυχώς είναι συγκεντρωμένες στο σύνολό τους στα μεγάλα αστικά κέντρα και πρωτίστως στην Αθήνα.
Ζητούμε άμεσα:
α. Συνάντηση μαζί σας ώστε εκ του σύνεγγυς να σας εκθέσουμε τα εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα τα οποία μας αφορούν.
β. Άμεση παρέμβασή σας για την ικανοποίηση των αιτήσεων προς απόσπαση στις περιπτώσεις που ήδη παρουσιάσαμε.
γ. Άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την εκλογίκευση και αντικειμενοποίηση των κριτηρίων τα οποία διέπουν το καθεστώς των αποσπάσεων, μεταθέσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.
Γνωρίζουμε την ευαισθησία η οποία σας διακρίνει και αναμένουμε τάχιστη παρέμβασή σας.
Με ειλικρινή εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΡΤΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΝΑ ΔΗΜΑΡΑ