Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεξάρτητος υποψήφιος στην Αττική ο Α. Μητρόπουλος




Ως υποψήφιος με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «Κοινωνικής Αυτονομίας» για την Περιφέρεια της Αττικής αποφάσισε να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Μετά τις περιπλοκές και τα αλλεπάλληλα "μπρος-πίσω" στις συνομιλίες με τον ΣΥΝ προκειμένου να κατέβει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός εργατολόγος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.
«Με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης αποδέχθηκα την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης "Δημοκρατική Συνεννόηση", καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς, να συμμετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας, που θα λάβει μέρος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος και προσθέτει:
«Βασικός μας στόχος είναι να μην εξελιχθεί ο Καλλικράτης, όπως προδιαγράφεται, σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή αυστηρότερου Συμφώνου Σταθερότητας, που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαγόρευση κάθε μορφής Κοινωνικής Οικονομίας».
Ο κ. Μητρόπουλος καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν "ένα μεγάλο και Αναγεννητικό Κίνημα Αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα του Μνημονίου, ουσιαστικής Αποκέντρωσης και εναλλακτικής Τοπικής Ανάπτυξης".