Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Εφτιαξαν κεφαλοτύρι - γίγαντα στα Ζωνιανά


Κεφαλοτύρι- γίγαντα βάρους 450 κιλών έφτιαξαν οι κτηνοτρόφοι στα Ζωνιανά για να κεράσουν τους επισκέπτες στη «Γιορτή του Βοσκού» που πραγματοποιήθηκε στο χωριό τους.


Ο πολιτιστικός σύλλογος και οι κάτοικοι των Ζωνιανών με εκδηλώσεις για τα τοπικά ήθη, τα έθιμα και την κτηνοτροφική ζωή που συνδυάστηκαν με γλέντι, μαντινάδες, χορούς και άφθονους κρητικούς μεζέδες παρουσίασαν...
στους χιλιάδες επισκέπτες την άλλη όψη του νομίσματος: Τα Ζωνιανά της παράδοσης και της κρητικής φιλοξενίας.


«Στόχος της Γιορτής Βοσκού- Τυριού των Ζωνιανών αποτελεί η ανάδειξη της τοπικής παράδοσης, των αγνών κτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς επίσης και των πλούσιων πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής μας», δήλωσε στο «Εθνος» το μέλος του προεδρείου του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών, Γιάννης Παρασύρης.


Η «Γιορτή του Βοσκού», όπως είπε ο κ. Παρασύρης, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες γλέντησαν και είδαν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής των κτηνοτροφικών προϊόντων.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για την παρασκευή του τυριού των 450 κιλών χρειάστηκαν τρεις τόνοι γάλακτος που προσφέρθηκαν δωρεάν από τους κτηνοτρόφους του χωριού.