Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Ο Μαρινάκης έδιωξε τον Λίνεν

Ύστερα από 52 μέρες και μετά την “σφαλιάρα” του αποκλεισμού από την Ευρώπη, χώρισαν οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Έβαλντ Λίνεν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Γερμανό προπονητή, του άνοιξε την πόρτα της εξόδου και δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός θα έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Ξανά στο προσκήνιο ο Βαλβέρδε, σενάρια και για τον Χιλιανό Πελεγκρίνι που δούλεψε πέρσι στη Ρεάλ.

Ο 57χρονος Γερμανός τελούσε υπό αμφισβήτηση από την πρώτη στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσληψη του ανακοινώθηκε (από τη διοίκηση Κόκκαλη) λίγες μόνο μέρες πριν την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην πειραϊκή ΠΑΕ. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ακύρωνε την πρόσληψη λίγες μόνο ώρες μετά τη συμφωνία με τον Γερμανό.

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας και η αγχώδης νίκη στο πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι δημιούργησαν αρνητικό “κλίμα” για τον Λίνεν. Η αφορμή για την απόλυση του δόθηκε μετά το χτεσινό στραπάτσο του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ, με τον κ.Μαρινάκη να απειλεί από την Αθήνα και να απαιτεί να μην επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Γερμανός προπονητής και ο Ντιόγο!

"Η απόφαση που λάβαμε με τον κ. Λίνεν ήταν κοινή. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήξερα τι κατάσταση θα αντιμετωπίσω. Έχω μάθει στα δύσκολα κι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός θα 'χει έναν πολύ καλό προπονητή και θα πάμε πιο δυνατά από πριν. Στόχος είναι η κορυφή. Τα λόγια είναι φτώχεια, στην πράξη θα τα δούμε όλα..." δήλωσε ο κ.Μαρινάκης μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Έβαλντ Λίνεν. Και πρόσθεσε: "Επαναλαμβάνω, τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός θα 'χει έναν πολύ καλό προπονητή, εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα".

Ακολούθησε κοινή εμφάνιση του Γιάννη Μώραλη και του Έβαλντ Λίνεν ενώπιον των δημοσιογράφων, “...Ευχαριστούμε τον κ. Λίνεν για την συνεργασία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Η απόφαση που ελήφθη, ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού» είπε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο Έβαλντ Λίνεν στάθηκε στην πίεση ασκήθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα. “Συζητήσαμε επί δύο ώρες την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος. Πράγματι είναι απογοητευτικό να μένει ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης από τόσο νωρίς και η απογοήτευση ήταν μεγάλη στον κόσμο, στον Τύπο, παντού. Έτσι αποφασίσαμε από κοινού να λύσουμε το συμβόλαιο για να αποφύγουμε μεγαλύτερη ζημιά στο μέλλον. Ηταν μια δύσκολη κατάσταση αυτή που ζήσαμε, υπήρχαν πολλοί καινούριοι παίκτες που δεν ήταν προετοιμασμένοι για να παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Υπήρχε πίεση προς εμένα μετά το αποτέλεσμα κι έτσι αποφασίστηκε να γίνει αυτή η αλλαγή για να αποφορτιστεί η πίεση. Θέλω να πω πως για μένα ο Ολυμπιακός ήταν μια καλή και σπουδαία εμπειρία. Ο Ολυμπιακός είναι φανταστικός σύλλογος με υπέροχο κόσμο και ιδανικές συνθήκες για εργασία. Εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα και στον νέο ιδιοκτήτη περισσότερη τύχη απ’ ό,τι είχαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες”.

Συγχωροχάρτι

Στον Ντιόγκο δόθηκε προσωρινά συγχωροχάρτι και ο Βραζιλιάνος παραμένει στην ομάδα. Απολογήθηκε για μια περίπου ώρα ενώπιον του κ.Μαρινάκη για τη συμπεριφορά που επέδειξε στο Τελ Αβίν όταν γρονθοκόπησε στο τέλος τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ προειδοποίησε τον Ντιόγο να αλλάξει νοοτροπία και συμπεριφορά διότι θα βρεθεί εκτός ομάδας. Στο Βραζιλιάνο αναμένεται να επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Τόσο ο Ντιόγκο όσο και ο Λίνεν αποδοκιμάστηκαν από πέντε – έξι οπαδούς του Ολυμπιακού που τους περίμεναν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ