Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας: Πρόληψη και Αντιμετώπιση».
Tην ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό της. Ομιλητές ήταν ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, κ. Γ. Λάμπος, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη του τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες και τη σημασία της πρόληψης στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και ο Καθηγητής Κυτταρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Κυτταρολογικού Τμήματος του Αττικού Νοσοκομείου, κ. Π. Καρακίτσος, του οποίου η ομιλία είχε θέμα τον εμβολιασμό για την καταπολέμηση του ιού HPV.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού και ιδιαίτερα των νεαρών γυναικών ηλικίας 15-26 ετών, που ως προς τον ιό κατατάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τα ποσοστά των ευαισθητοποιημένων πολιτών στα ζητήματα πρόληψης.
Το ενδιαφέρον των πολιτών του Ιλίου για εκδηλώσεις με θέματα υγείας είναι πάντοτε έντονο, γεγονός που επισφραγίζει την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να δώσει προτεραιότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη των δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Δημοτικά Ιατρεία και στη συνέχιση των συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων στον τομέα της Προληπτικής Ιατρικής.