Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Διοργάνωση ποδηλατικού γύρου από το Δήμο ΙλίουΤην Κυριακή 10 Απριλίου 2011 ο Δήμος Ιλίου, μέσα από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό του, διοργάνωσε Ποδηλατικό Γύρο Πόλης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «ΦΑΕΘΩΝ».
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου, από όπου οι περίπου 300 συμμετέχοντες ποδηλάτες ξεκίνησαν για να καλύψουν μια διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες διέσχισαν μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ πέρασαν και από τον ποδηλατόδρομο που συνδέει το διοικητικό - εμπορικό κέντρο της πόλης με το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», ένα σπουδαίο έργο το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε από το Δήμο Ιλίου.
Στο τέλος του Ποδηλατικού Γύρου κληρώθηκαν δώρα, ενώ δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια, για να τους υπενθυμίζουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την προστασία του περιβάλλοντος ο περιορισμός των μετακινήσεων με αυτοκίνητο και η επιλογή της μετακίνησης με ποδήλατο, ιδίως σε μια πόλη που με τις υποδομές της προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αυτή.

Ο Δήμαρχος Ιλίου
Νίκος Ζενέτος