Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Απομάκρυνση δύο γενικών διευθυντών αποφάσισε το έκτακτο Δ.Σ.στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ που συνεδριάζει εκτάκτως από τις 17:00 αποφάσισε να απομακρύνει από τις θέσεις τους, τους γενικούς διευθυντές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Γιώργο Υφαντή (διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών) και Μιχάλη Πορτοκάλη (τεχνικών υπηρεσιών).
Το ΔΣ στην ΕΡΤ θα συνεχισθεί καθώς εξετάζονται μία προς μία οι διαπιστώσεις των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τα μέλη του ΔΣ θα καταλήξουν σε αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ζήτησε αμέσως μετά τα πορίσματα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Όπως λέγεται ο κ. Γερουλάνος έχει ζητήσει ξεκάθαρα σε όλα τα τμήματα που εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές ατασθαλίες οποιασδήποτε μορφής να υπάρξουν άμεσες αλλαγές. Κάτι που φαίνεται ότι είχε ζητήσει να γίνει εδώ και καιρό χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει κάποια διαδικασία.

Τώρα πλέον η εντολή προς τον Θανάση Παπαγεωργίου (μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ) που έχει αναλάβει να προεδρεύει του ΔΣ είναι ξεκάθαρη και με επείγουσα μορφή.

Σε αυτή τη φάση αφορά γενικές διευθύνσεις στις οποίες τα πορίσματα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εντοπίζουν τις πιο σοβαρές ατασθαλίες.

Όπως λέγεται όμως θα υπάρξει και δεύτερο σαρωτικό κύμα στη συνέχεια αλλά πιθανότατα μετά τις 20-22 Αυγούστου. Οι αλλαγές θα αφορούν όχι μόνο σε γενικές διευθύνσεις αλλά και σε διευθύνσεις και τμήματα ώστε να φανεί ξεκάθαρα ότι επιχειρείται να μπει τάξη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το αποψινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ το οποίο αναμένεται να είναι μαραθώνιας διάρκειας θα εξετάσει ένα προς ένα τα ευρήματα από τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι συνεχίζουν τον έλεγχο στο Ραδιομέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργηθεί και μια ειδική επιτροπή που θα αποτυπώσει και θα καταλογίσει το αμέσως προσεχές διάστημα πλήρως τις ευθύνες που προκύπτουν για στελέχη και προσωπικό της ΕΡΤ (πειθαρχικές, πιθανές ποινικές κ.α.) και κάθε τμήμα που εμπλέκεται στη διαδικασία θα αναλάβει τα περαιτέρω.