Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Ξυνίδης

Ακουσε αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, στις επαφές που είχε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με ενδιαφερόμενους να θέσουν υποψηφιότητα στον κεντρικό και σε περιφερειακούς δήμους.
Οι συναντήσεις έγιναν παρουσία των γραμματέων της Περιφερειακής Επιτροπής Κ. Μακεδονίας Γιώργου Γεράκη και των Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Α' και Β' Θεσσαλονίκης Χρήστου Παπαστεργίου και Παντελή Κουκουλεκίδη.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Σ. Ξυνίδης επανέλαβε ότι είναι θέμα για το οποίο θα αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου κι έγινε γνωστό ότι έχει δοθεί παραγγελία για τη διενέργεια δημοσκόπησης. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι τα πράγματα οδηγούνται σε στήριξη υποψηφιότητας εκτός ΠΑΣΟΚ, με τον Γιάννη Μπουτάρη να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Ο Σ. Ξυνίδης συναντήθηκε με τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δημοτικός σύμβουλος με την πρατάταξη της Χρ. Αράπογλου κι έχει δηλώσει ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως και με τον Τάσο Τζήκα, που δηλώνει διαθέσιμος για την ίδια θέση.

Συναντήθηκε, επίσης, με τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη, και με τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Θεσσαλονίκης Λάζαρο Ζαχαριάδη, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της παράταξης Αράπογλου στο διαπαραταξιακό συντονιστικό.

Είδε ξεχωριστά τους δημάρχους Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλο και Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, που διεκδικούν να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο δήμο με τη συνένωση των Δήμων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Ακουσε τις απόψεις τους και στις 5 σήμερα το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ τους κάλεσε στην Αθήνα.

Είχε συναντήσεις με τους δημάρχους Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη, Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη και τον πρώην δήμαρχο Σταυρούπολης Διαμαντή Παπαδόπουλο, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στον νέο Δήμο Παύλου Μελά. Οι Θεοδωρίδης και Παπαδόπουλος ζήτησαν να μην ανακοινώσει στήριξη το ΠΑΣΟΚ σε κάποιο πρόσωπο, ενώ ο Σερασίδης ζητεί το αντίθετο.

Συνομίλησε με ενδιαφερόμενους για τον Δήμο Ευόσμου - Ελευθέριου - Κορδελιού και οι πληροφορίες λένε ότι είναι πιθανό να στηριχθεί πρόσωπο που προέρχεται από τον ΣΥΝ.

Για τον Δήμο Καλαμαριάς φαβορί θεωρείται ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης και στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης η Βούλα Τεκτονίδου.