Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ψάχνουν αφορμή να εγκαταλείψουν τη Ρηγίλλης

Το βασανιστήριο της σταγόνας επέλεξε να εφαρμόσει η Ντόρα Μπακογιάννη ως τακτική μεθόδευσης συνεχών διασπαστικών φαινομένων στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Η εξέλιξη του ζητήματος με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη εντάσσεται στο πλαίσιο ενός «τυφλοσούρτη», ο οποίος ακολουθείται με ευλαβική συνέπεια. Τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές, ο κ. Αυγενάκης από το Ηράκλειο, η κα Έλσα Παπαδημητρίου, ο κ. Αθ. Γιανόπουλος και ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης από την Ηλεία, έχουν «πιάσει στασίδι» και αναμένουν τη σειρά τους, για να προκαλέσουν την αποπομπή τους από τη Ρηγίλλης. Αυτά τουλάχιστον ομολογούν μεγαλοστελέχη του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά και, βεβαίως, αποφεύγουν να μιλούν για τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο 5ος Καππαδόκης της Λέσχης.

Ο κ. Κοντογιάννης ήδη δηλώνει χολωμένος με την επιλογή του Ν. Νικολόπουλου ως υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος μάλιστα σκέπτεται να κατέβει ως «ανεξάρτητος» στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, με τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη και ποιος ξέρει… μπορεί και του Γ. Καρατζαφέρη.


Ο Μάκης ΒορίδηςΉδη παρατηρούνται «ανίερα παντρολογήματα» μεταξύ των Μητσοτακικών και του ΛΑΟΣ, όπως στην Αττική, όπου η κα Μπακογιάννη βλέπει θετικά την προοπτική καθόδου στην Περιφέρεια Αττικής του κ. Μάκη Βορίδη, ενώ ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης δεν κρύβει τον «ενθουσιασμό» του με την προοπτική καθόδου στην Κρήτη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Αν ευοδωθούν αυτά τα σενάρια, τότε θα επαληθευτούν οι Κασσάνδρες, οι οποίες εδώ και χρόνια επέμεναν στη διαχρονική και σταθερή επαφή του αρχηγού του ΛΑΟΣ με την οικογένεια Μητσοτάκη, πορεία που άρχισε με την υπόθεση του Unfair και του προκλητικού φλερτ του Κ. Μητσοτάκη με τον έκπτωτο Delagrecia.

Όσο και αν προσπάθησε ο κ. Κ. Γκιουλέκας, δεν φαίνεται να διασφαλίζει στον Δήμο Θεσσαλονίκης τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα. Ο εκλεκτός της οικογενείας Μητσοτάκη φαίνεται να είναι ο Σ. Τσακόπουλος.


Ο Κώστας ΜπακογιάννηςΚαι ενώ ο υιός της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας, ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στο Καρπενήσι, ελπίζοντας σε διακομματική στήριξη (Η κα Μπακογιάννη διασφάλιζε στο παρελθόν ψηφοφόρους στους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε), στη Ρηγίλλης επικρατεί αναβρασμός, όχι λόγω αιφνιδιασμού, αλλά λόγω μετρίων εναλλακτικών προοπτικών. Η αποπομπή των «Ντορικών», προφανώς, και ενισχύει το ηγετικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν προδικάζει κατ’ ανάγκη και θετικές για τη νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ εξελίξεις, ιδιαίτερα μάλιστα αν οι υποψήφιοι της Ρηγίλλης «τσαλακωθούν» στις επερχόμενες εκλογές. Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διερωτώνται μάλιστα τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Νέα Δημοκρατία κατέληγε να είναι στην τρίτη θέση σε ορισμένες περιφέρειες, όπως στην Κρήτη ή στη Στερεά.

Ένα τελευταίο ερώτημα που απασχολεί τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είναι η ολοένα και πιο αυτόνομη, ορισμένες φορές μάλιστα και προκλητικά αυτόνομη, παρουσία του Νικήτα Κακλαμάνη. Οι δημοσκοπήσεις κρύβουν εκπλήξεις για την αναμέτρηση στον Δήμο Αθηναίων, αν μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου και Φώτης Κουβέλης καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο.